GJØR DU DISSE BH-FEILENE?

Sidepupp, dobbelpupp, svevende BH eller vandrende ryggbånd. Hvis du er skyldig i en av disse BH-syndene, håper jeg for ditt eget beste at du lærer noe i løpet av de neste minuttene hvor du leser dette. Det var smertefullt nok for meg bare å ta bildene til denne artikkelen, så å gå slik hver dag orker jeg ikke en gang å forestille meg. 

Det er mye som kan bli feil med hvordan BHen sitter hvis du velger feil størrelse. Når man ikke veit helt hva man skal se etter og unngå, kan man fort ende opp med en BH som føles ubehagelig, og tro at den passer, fordi den dekker det nødvendigste.  På grunn av dette tror jeg mange av de som sier de ikke liker BHer generelt, aldri har prøvd på seg en BH som faktisk passer slik den skal.

Å bruke riktig størrelse er ikke bare viktig for at BHen og bysten skal se bra ut eller være behagelig der og da, men det er faktisk veldig viktig for helsa også. Å bruke en BH som ikke støtter deg slik den skal, kan føre til enorme plager i skuldre, nakke og rygg. Så riktig størrelse og passform er utrolig viktig.

Så med det vil jeg presentere fem typiske «BH-synder» som jeg håper at alle mine puppe-bærende søstre vil sverge å aldri gjøre igjen.


x_bloopers_hoy-rygg

1, Vandrende ryggbånd
Au, au, au! Dette er nok kanskje den aller vanligste feilen mange gjør, og jeg får vondt i nakken bare av tanken. Alt for mange velger en BH som er for stor rundt ryggen. Spesielt hvis de har en større byste og handler BH selv i klesbutikker, (der størrelsene ofte ikke går høyere enn C- eller D-kopp),  velger de å gå opp i størrelse rundt ryggen for å få koppen til å passe. Når man går opp en størrelse i cm, vil også koppen bli litt sørre, da alt propesjonert blir breiere. Så ei dame som egentlig er størrelse 75E, kan ha kjøpt seg en BH i 85C og tenkt at den passer, fordi koppstørrelsen er tilsvarende henne. Men det som da skjer er at BHen blir alt for stor rundt, og den vil vandre oppover ryggen. Hvis man da i tillegg strammer stroppene for å få den til å sitte fastere, ender du opp med en framtung BH som vil være stram over skuldrene – noe som vil føre til mye ubehag i både nakke og skuldre.

 

x_bloopers_underboob1
2, Svevende BH
Noen ganger mer eller mindre synlig enn illustrert på bildet, men hovedsaklig forekommer svevende BH ved at den ikke ligger inntil ribbeina, med spile godt oppunder begynnelsen av brystet (nedenfra). Noen ganger stikker den rett ut foran brystene, mens andre ganger glir den også litt opp sånn at man får en underpupp. Samme feilen har skjedd hvis spilene simpeltent ikke deler brystene, men blir dyttet fram av BHen.

Det som har skjedd her er at BHen er alt for vid rundt ryggen. Det er viktig å huske på at det er rundt ryggen BHen skal sitte og støtte brystene dine. Så det er viktig at den er stram nok til at den holder seg på plass og at koppene er  store nok til å holde puppene på plass. Da slipper vi at BHen svever opp i skyene.

 

x_bloopers_sideboob_dobbel

3, Sidepupp
«Det tyter!» er det mange som sier og peker under armene og spør etter en BH med større ryggbånd. Først og fremst kan man  ikke forvente at huden og fettet på kroppen vår ikke skal røre på seg og bli litt klemt når man har noe som sitter inntil, men i dette tilfellet er dette heldigvis bare en BH-synd vi lett kan gjøre noe med. I de fleste tilfeller er det faktisk ikke BHen som er for stram, så hvis du går opp i centimetere vil du derfor ende med de samme problemene som i punkt 1 og 2. Det siste folk tenker når det «tyter» er ofte å prøve en større kopp, men når sidepuppen stikker fram er det altså fordi bokstaven ikke er stor nok. Puppene rekker faktisk nesten helt bort under armen, så det er viktig at koppen er stor nok, så den dekker og støtter hele brystet.

 

x_bloopers_dobbelpupp_dobbel

4, Dobbelpupp
Oisann, her har to pupper blitt til fire. Om du så sliter med å finne en BH som sitter riktig eller er på utkikk etter en BH som gir deg kløft har du uansett ikke funnet en BH som passer om resultatet ser noe ut som dette. Det du bør se etter er en BH som former bysten din og følger formene til huden din, istedenfor å klemme den. For å fikse dette problemet bør du prøve en større størrelse så BHen får dekket mer av bysten din. I noen tilfeller er BHen rett og slett bare feil fasong for deg, men først og fremst trenger du nok en større kopp.

 

x_bloobers_for-stor_dobbel

5, Tomrom
Det er kanskje åpenbart at BHen er for stor hvis du ikke fyller ut BHen ordentlig, ved at den enten rynker seg eller om det er et tomrom mellom BHen og bringen din. Husk også at du må passe på at spilene skal ligge tett oppunder puppene, og ikke lenger ned mot magen. Ser du at spilen ligger for langt ned og/eller at det er ekstra mye stoff under bysten er BHen for stor. Det er derfor viktig at du ser etter at BHen ikke er for stor hverken over eller under bysten. For å fikse dette problemet kan du prøve en mindre størrelse. Kjenn etter om du kan ha en strammere BH, da koppstørrelsen også blir mindre av at du går ned i centimeter. Husk også at det finnes mange forskjellige fasonger og modeller, så ikke gi opp om du må prøve flere forskjellige typer for å finne en som passer deg.


En god match 

Det er ingen tvil når du har funnet en BH som passer deg. Da sitter ryggbåndet fast og vannrett rundt kroppen din. Spilene ligger godt inntill kroppen og oppunder brystene, i tillegg til å dele godt mellom puppene. Den ligger glatt etter huden over brystene dine, og lager ingen bolker her. BHen dekker hele bysten, og ligger derfor godt bortunder armen, men ikke for langt bak, så spilene stikker i huden.  Den former og støtter brystene, den er behagelig og framfor alt synder den ikke. Den passer deg.

BHen du ser her er Eclipse fra Fantasie. Den er i den luftige og lette spacerkvaliteten, som kan beskrives som et fleksibelt skum. Denne lilla fargen var en sesongfarge som ikke lenger er i produksjon, men er fortsatt å få tak i en liten rekke størrelser, i alle fall der jeg jobber. Ellers lages den i hvit, svart og lys og mørk hudfarge (nude og ombre). På stroppene finner du et krokfeste du kan bruke til å legge stroppene i kryss. Veldig smart hvis du vil variere trykket fra stroppene, sliter med at stroppene sklir av skulderene, eller skal ha på den en topp eller kjole som krysser i ryggen.

x_bloopers_passer-dobbel

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s