TENK SÅ MANGE FINE, FORSKJELLIGE KVINNEKROPPER DET ER

Illustratøren Jovanna Radic Eriksson tegner og maler bilder av pupper i alle fasonger og størrelser. Jeg ble brått inspirert av de vakre bildene og må bare dele, dele, dele de fargerike brystene. Jeg skriver ikke akkurat i beste «sendetid» nå, men håper folk titter innom i morgen. Planen nå var å drikke en kopp kamilleté og lese litt før jeg la meg (noe jeg burde gjøre oftere, da jeg som regel ender opp med å se på tv før jeg legger meg), men plutselig mens jeg scrolla nedover anbefalinger på Instagram, fikk jeg øye på et av bildene nedenfor. De var bare så inspirerende at jeg må snakke litt til om de. Jeg var nemlig rask til å dele et av bildene på Facebook, men jeg synes de fortjener en dedikert post. (Ble fortsatt kamilleté på meg da).

Illustratøren er Jovanna Radic Eriksson fra Sverige, som heter drawnbyjovanna på Instagram. Hun startet puppe-prosjektet i februar da hun spurte følgerne sine om de ville sende henne bilder av puppene deres, så hun kunne tegne og male ekte kvinnekropper i all sin variasjon. Tykke, tynne, smale, breie, store, små, slappe, faste, lyse, mørke, ekte, betalte, brystkreft(be)kjempere, transkjønnede, skeive, symmetriske, gamle, unge, og det som mer er. 

Jeg tror vi oftere sier «en får væra som en er» enn vi mener det. Kanskje litt sånn i forbifarten etter en har klaga på eget utseende til noen en stund og en føler at man har snakka om seg selv litt for lenge. For det er kanskje ingen som er interessert i å høre om det? Om meg? «Nei, men du er jo så flott da. Heldig du,» sier vi til ei anna dame som stadig tar for seg samme regla.

Har vi glemt hvordan kvinnekroppen ser ut? Eller kan se ut. Har i det hele tatt lært det? Damer av virkelig alle mulige støpeformer kan finne på snakke om seg selv som om de var utenomjordiske. Både det ene og det andre skulle vært annerledes, og ingen kan se for seg at en annen person kan finne på å beundre en. Hvis du mener at du har for stor rompe, så er det garantert at ei anna dame har sett på deg og tenkt at hu skulle ønske hu hadde rompe som deg. Det er som den dating-reklamen som sier: noe du ikke liker ved deg selv elsker en annen. (Eller noe i den duren). 

Vi må slutte å tro at det finnes en fasit på hvordan en kvinnekropp burde se ut. Dette er bare noen få av Erikssons bilder, og du kan tro det er mange fler. Blomstrende kvinnekropper i alle sine flotte farger og fasonger. Det er greit å bli litt sur på kroppen sin når den ikke fungerer helt som den skal, men til å med da burde du gi den skryt for å gjøre så godt den kan. Fortell kroppen din at den er fin, takk den for å være din og gi litt mer faen. For hvis alle kan bidra litt med det, så vil vi også se mer av den flotte variasjonen som Eriksson deler, og kanskje klarer vi å glemme denne fasit-kroppen vi har lagd inni hodene våre.

Jeg dropper å legge ut et mobilbilde av puppene mine, men hvis noen vil lage kunst av de, så er det bare å si ifra da. Det jeg heller vil dele er et usminka smil som i kveld velger å være takknemlig for vakker kunst, mangfold og for å ha en frisk kropp. 


En liten bonus på slutten. Eriksson har selvfølgelig malt vulvaer også. Og mye annet fint. Stort peace-tegn med fingrene fra meg. God natt! 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s