JEG MØTTE MARLIES DEKKERS

Marlies Dekkers er ikke bare et fantastisk undertøysmerke, men også navnet på designeren bak BHene som har blitt blant mange kvinnerts favoritter. På søndag dro jeg til Oslo på foredrag med den suksessfulle designeren, og tok et dykk inn i hennes tanker og design.

Før jeg dro inn til Oslo for å delta på foredrag med designer Marlies Dekkers sa jeg til samboeren min, at jeg håper hun ikke er sånn stereotypisk snobbete designer som man ser på film. Undertøysmerket Marlies Dekkers har vært gledelig kjent for meg siden jeg var rundt 16 – så i ca åtte år. 

De par siste årene har jeg fått mer og mer kjennskap til selve designeren også, gjennom Instagram og magasinet hennes Feminine Feminist. Magasinet blir produsert to ganger i året (sommer- og vintersesong) og presenter den sesongens undertøy (og badetøy), hvor inspirasjonen til sesongens tema er hentet fra, forslag til hvordan man kan style undertøyet med klær, egne artikler og intervjuer med inspirerende damer. Så fordi jeg har et så godt forhold til merkevaren hennes, håpte jeg altså virkelig at jeg skulle like henne som person også.

DSC_0041

Det var selvfølgelig ikke noe å bekymre seg for. Marlies var hyggelig og blid, med en direkte og avslappende personlighet. Hun fortalte om sine visjoner, tanker og mål. Hun snakket om hvor hun henter inspirasjon fra og hvordan hennes sterke bånd til feminisme uttrykkes i hennes design. 

DSC_0036

Under foredraget kunne jeg ikke la være å lure på hva slags undertøy hun hadde på seg. Jeg forventet liksom å se flere stropper over bringen hennes. Heldigvis tok hun opp temaet selv og fortalte at Marlies Dekkers-badetøy er i så god og pustende kvalitet at det fint kan brukes som undertøy også. Selv hadde hun nemlig på seg en badedrakt under kjolen sin, og brukte den som en body.

DSC_0051

Neste år feirer merket Marlies Dekkers 25-års jubileum. (Da får du i anledningen BH-fasongen ovenfor til venstre i glitrende sølv. Limited-jubileums-edition). Som sagt fortalte Marlies under foredraget om hva som inspirert hennes design. Det var tydelig at hennes oppvekst og personlighet formet varemerket som vi kjenner i dag. Den 52 år gamle designeren voks opp i et sterkt katolsk hjem i Nederland der hennes foreldres store drøm var at hun skulle bli husmor. Hun trodde også at Gud ville straffe henne med å gi henne små bryster om hun gjorde noe galt. 

I stedet for å bli hjemmeværende dro hun på universitet for å studere, og allerede i hennes første klesdesign kunne man se at kvinnelige intimsoner var i fokus. Marlies fortsatte å utforske design, og har lenge fokusert på å finne hva kvinner selv faktisk finner sexy med kvinnekroppen, i stedet for det direkte avkledde «sexy» som vi ofter ser i film og media.

Å gi kvinner selvtillit til å føle seg sexy i egne øyne og å kunne se seg i speilet og se mer enn utsenede til en kropp, er av Marlies mål med hennes kolleksjoner. Hun vil at kvinner skal tørre å bli kjent med seg selv og egne lyster, fantasier og ønsker. Å ha selvtillit til å snakke om det og selvtillit til å føle seg verdig for det.

Marlies gjorde et forsøk i å få publikummere til å dele seksuelle fantasier høyt. Et forsøk som hadde slått godt an da hun noen dager tidligere hadde holdt en lenger versjon av samme foredraget i Los Angeles. Dessverre er skandinavere ganske mange hakk mer sjenerte og lavmeldte enn amerikanere, så dét ble ingen sexy-suksess på Norwegian Fashion Centre den dagen.  


I tillegg til å snakke mer generelt om merket, presenterte hun også neste års sommerkolleksjon. Hver sesong bruker Marlies en utvalgt muse til å inspirere kolleksjonen hennes, og denne gang er historiske Frida Kahlo fra Mexico i fokus. Jeg vil nevne litt mer om dette i innlegget om det jeg så ellers mens jeg var på motemessa.

DSC_0043

Selv syntes jeg at foredraget var veldig inspirerende. Spesielt fordi vi er inne i en ny, viktig bølge av feminisme, og Marlies er en viktig pådriver med fokus på å bryte stereotyper og lytte til seg selv. Hun er uredd for å si det hun mener og virker veldig trygg i seg selv. Egenskaper flere av oss har noe å lære av. 

Alikevel fikk jeg inntrykk av at ikke alle var like fornøyde med møtet. Ei jeg snakka med dagen etter sa at hun oppfattet foredraget som en time med selvskryt og overdreven selvpromotering. Det er kanskje noe i det med sterke personligheter. Enten så klaffer det, eller så klaffer det ikke. Jeg var i alle fall veldig fornøyd da jeg satt på første rad med et (gratis) glass med sprudlende, til tross for at det ikke var noe moteshow – noe flere trodde at det skulle være. 

DSC_0033

Jeg snakket også så vidt det var med Marlies etter foredraget, og fikk ikke annet enn gode inntrykk av henne da heller. PR-manageren hennes, Casper Vandekamp var også med. Utrolig hyggelig fyr han også. I tillegg til å snakke litt med han før han tok kameraet mitt for å fotografere Marlies og meg, møtte jeg han på vei ut av motehuset og snakket litt med han da også. Virkelig et menneske jeg ikke hadde hatt noe imot å treffe på igjen. 

DSC_0055

 På søndag brukte jeg høye heler for første gang siden… julebord i fjor? Jeg var seriøst støl i leggene i tre dager etterpå. Så som sagt, jeg har mye å lære av denne dama. 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s