AVHENGIG AV KOSETØY – del 2: morgenkåper

Før jeg selv fikk meg morgenkåpe skjønte jeg ikke helt vitsen. Man kan jo bare kle på seg klær eller pysj, avhengig av når på dagen det er og hva man skal. Men nå? Nå har jeg tre.

Det nyeste medlemmet i min personlige «kolleksjon» er denne superdeilige TAUBERT SPA Bamboo-kåpa. Den er (nesten) drømmekåpa, som jeg ønska meg i alle fall et par år før jeg fikk den. Ønskelista var som følger: lang, tjukk, myk, med hette, lommer og svart. Denne er alt bortsett fra svart. Jeg bestilte den i svart, men de hadde ikke mulighet til å levere den til tross for at den sto i katalogen. Så da ble det fargen anthracite i stedet. Anthracite er egentlig en gråfarge, men denne har et ganske tydelig blåskjær i seg. Litt skuffa for at jeg ikke fikk svart, men har klart å komme meg over det altså. (Selv om de kåpene de har i svart har en veldig fin og dyp svartfarge… åååh.)

DSC_0041

Kåpa er 120 cm (de lager også 130, men de er uten hette). Materialet er myk velour med bambusfiber, laget av 40% polyester, 30% cotton, 30% viscose. Jeg har skrevet litt om fordelene med bambus her.

På innsiden er den som myk frottè og på utsiden er den enda mykere og glattere. I utgangspunktet tenkte jeg at jeg ønsket meg en skikkelig bomsete kåpe i teddyfleece, men jeg føler meg minst like komfortabel og kosete i denne, og veldig glad for at jeg valgte denne kvaliteten.

Den er så deilig og varm. Flere ganger i vinter har jeg tatt den på meg utenpå klærne mine når jeg har kommet hjem fra jobb for å få igjen varmen. I tillegg til å ha den på meg når jeg står opp, før jeg dusjer, etter jeg dusjer, utenpå pysjen før jeg legger meg, ja, jeg har til og med sovna i den.

Det er ingen tvil om at jeg kommer til å få mye glede ut av denne kåpa i flere år framover. For det er en av fordelene ved å kjøpe kvalitet. Ikke bare er det enda bedre å ha på seg, men det holder seg slik i lang, lang tid. Jo lenger det varer, jo mindre ressurser trenger vi å bruke på å kjøpe/produsere nytt hele tiden.

Ei kåpe som allerede har gjort nytte for meg noen år er denne fra Rosa Faia i bomull og polyester. Den er kort både på armene og i lengden, er relativt glatt på innsiden og frotté på utsiden.

Jeg husker ikke hvor gammel den er, men jeg tipper rundt 5 år. Den er veldig fin å ha på sommeren og hvis det er varmt på badet når jeg står og ordner meg.

DSC_0322DSC_0317

Sist ut er en mellomting. Også 2-3 år gammel nå. Den er en lang, men tynn kåpe fra JBA. Holder man den opp er den nesten litt gjennomsiktig, bortsett fra der blondemønsteret er tykkere, men den er ikke gjennomsiktig på. Den varmer mer enn man skulle tro, i tanke på tykkelsen, men den er også veldig fin når det er varmere. Så jeg blir nok å bytte mellom denne og den nye TAUBERT SPA-kåpa når det begynner å bli varmere ute.

Jeg vil si at jeg har nok morgenkåper nå altså! Selv om jeg har litt lyst på en stilig kinomo, men jeg har ikke planer om å skaffe meg det. Enda i alle fall.

Har du ikke morgenkåpe så vil jeg si at det har åpnet en ny verden av komfort for meg. Jeg har bokstavlig talt stått på jobb og si «jeg gleder meg til jeg kommer hjem og kan ta på meg morgenkåpa mi» opptil flere ganger i vinter. Haha.

Ønsker du deg ei ny morgenkåpe bør du definitivt vurdere å investere i en i skikkelig kvalitet. Du kommer garantert til å bli glad i den og ha nytte av den i flere år.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s