BIKINIVEILEDER

For et år siden ble jeg spurt om jeg kunne lage en badetøysguide. Uinspirert av fjorårets «sommer»vær ble ikke det noe av da. Det var vel ikke så mye tid til å savne en badetøysguide i fjor uansett. I alle fall ikke her hvor jeg bor. 

Inneholder ett bikinisett jeg har fått av firma (men ikke som spons.)
Men i år? I år skal vi få brukt badetøyet mye. Det har kanskje de fleste av oss allerede rukket å gjøre også, etter en rekordvarm mai. Jeg synes det er herlig. Denne sola trenger kroppen min virkelig.


34536812_10155232480816582_9086299319539073024_n
I år har jeg kjøpte jeg meg litt spontant og håpefullt en bikini fra Freya (bildet ovenfor), i tillegg til at jeg har fått en bikini fra Fantasie (bildet nedenfor). Jeg synes også det er veldig kult med badedrakt, så jeg har en fra en tidligere sesong av Moontide.


Jeg har allerede brukt badetøy flere ganger i år og bada i Mjøsa. < 3 Heia sommeren 2018!

GUIDEN

FÅ VEILEDNING
Først og fremst bør du få hjelp til å finne din riktige størrelse å ta utgangspunkt i. I tillegg til å bli profesjonelt målt før du begynner å se etter en bikini, anbefaler jeg selvfølgelig også å gå et sted hvor du får hjelp til å finne fram. Ikke vær redd for å be om eller ta imot hjelp.

View this post on Instagram

Today’s #transformationtuesday proves that it’s never too late for a well fitting bra! This lovely lady wanted to do the before and after, to show people what a difference it makes! She is in her 60’s , and said she started wearing a bra at 12, and has been wearing the wrong one for 50 years. She says she came in expecting us not to have anything that will fit her, and ended up going with this gorgeous @primadonnalingerie Madison in a stunning blue! She looked oks fantastic, and with the correct bra for your shape you can easily camouflage an asymmetry that so many of us have! Stop in for your own bra transformation or click the direct link in our bio for more info on the ‘after’ bra! #beforeandafter #ourfittersareawesome #ourfittersarethebest #comeinforafitting #lingerieforallsizes #bra #brafitting #sistersnottwins #brafitspecialist #newarrival #sexy #feelgreatlookgreat #lingerie #FYL #foreveryourslingerie #shoplocal #langleybc

A post shared by Forever Yours Lingerie (@foreveryourslingerie) on


Vi som jobber i undertøysbutikker er opptatt av at kunden skal kjøpe produkter som faktisk passer sin kropp i både størrelse og fasong. Vi vil mye heller hjelpe, enn å stå og se på at kunden kler på og av seg for å lete etter andre størrelser selv. Vi ser også fort hva som er feil om noe ikke sitter som det skal.

Forskjellige merker kan være forskjellig i størrelse. Det kan være frustrerende å prøve noe i «sin størrelse» som enten er alt for stort eller for lite. Så spør og be om hjelp til du finner den som sitter som støpt.

VÆR ÅPEN
Ikke bestem deg på forhånd hva du vil ha, men tenk gjerne over hva du absolutt ikke vil ha, eller noe du gjerne kunne tenkt deg, i form av farger eller hva du vil at fasongen i tøyet skal gjøre for deg.

Vær åpen for fasonger. Om du er redd for å føle deg liten eller naken i en uvattert fasong, eller for å få «enda større pupper» i en som er vattert: husk at det er forskjellige fasonger under begge disse hovedkategoriene. Du kan fort bli positivt overrasket om du prøver noe nytt!

Tillegg: Mange unngår vatterte overdeler fordi de synes de tørker sakte – nå lages mange bikinier i stoffer som ikke trekker til seg vann. Spesielt badetøy av god kvalitet.

IKKE VÆR REDD FOR MØNSTER

Ofte har badetøy friske farger og forskjellig mønster. Det kan virke voldsomt når du ser bikinien på kleshengeren, men husk at det er mye hud som omringer bikinien når du har den på kroppen. Da vil mønsteret oppfattes roligere.

MAGEN – elsker, elsker ikke
Å ikke like magen sin er dessverre ikke så uvanlig. (Først og fremst er den helt sikkert ikke noe å klage på, men:) mange bikinier har enten en rynke- eller brettekant. Dette kan virke kamuflerende på magen og den skyggen som ofte oppstår under magen i blankt stoff. De har også en myk kant som gjør at man slipper en stram strikk rett inn i huden.

Jeg hører mange si at de ikke vil ha mønstrete truse fordi de ikke vil dra oppmerksomhet ned til truseområdet. Urolighet i stoffet er også med på å ta oppmerksomheten bort fra ting som mageskygge. Jeg har to high waist bikinitruser uten noen rynker, men med mønster som jevner ut skygger ved magen som jeg helst vil unngå.

Jeg synes også man ikke skal være redd for å prøve forskjellige fasonger på truser. Jeg hører noen si at de er redd for å se «kjerring» ut hvis de bruker høy truse, mens jeg syne det er skikkelig tøft og litt pinup-aktig. Jeg synes også det gir en veldig fin fasong i livet.

Jeg hører også det motsatte. At folk mener de er for gamle til å bruke noe annet enn høy truse. Det finnes virkelig ingen fasit, så prøv deg fram.

IKKE KJØP FOR STOR TRUSE
Ikke kjøp en størrelse større enn du egentlig trenger. Jeg skjønner det kan friste med ei truse som ligger helt i ett med huden, men når du hopper i vannet med for stor truse blir den fylt med vann og det er ikke sikkert du får den med deg opp på land igjen.

DU MÅ IKKE «BLI BRUN FØRST»
Ikke et direkte bikini-tips, men husk å ikke sol deg for mye. Sola er bra, men man må være forsiktig også. Jeg bruker solfaktor 50 og høy bikinitruse, uten å være redd for å ikke bli brun eller ha enda mindre brun mage. Jeg har virkelig aldri sett på noen i sommerklær og tenkt «jøss, du burde solt beina dine før du tok på den kjolen der.» Har du?

MIX & MATCH
Hvis du ha eller ta oppmerksomhet fra enten bysten eller baken kan du velge å ha en ensfarget del der du vil ha minst oppmerksomhet og mønster på den andre.

Finner du for eksempel en mønstrete overdel du vil ha, men ikke liker trusa som følger med i samme serien, kan du også helt fint finne en annen (f.eks.) ensfarget truse i en av fargene som er i overdelen. Det vil fortsatt se ut som et sett, selv om delene kanskje er fra to forskjellige merker.

View this post on Instagram

Freya's Sundance swim range has been a massive hit – what colour has been your favourite so far? We have just received the hot pink 🌺 at our Prahran store, with more cobalt 🐳 about to arrive at our Melbourne store and the white 🍥 (pictured) due to arrive over Christmas! Kalina has matched her Sundance back with the Fantasie Cocoa Island Reversible Brief. #bravalingerie #dcupandup #fullerfigure #musthave #lingeriestyle #lingerieaddict #lingeriestore #lingerielife #lingerielove #embraceyourcurves #bodydiversity #bodyconfidence #curves #curvyfashion #swimwearforeverybody #mybodyisabikinibody #freya #freyalingerie #freyaswim #fantasie #fantasieswim #bikini #summer #swimwear

A post shared by Experts in D Cup & Up (@bravalingerie) on

STØTTE
Spesielt hvis du er aktiv, enten svømmer mye, spiller volleyball eller har unger du løper etter, er det viktig å føle at man holder seg på plass inni badetøyet. Man skal ikke behøve å hufse på plass og sjekke hvert minutt om puppen fortsatt ligger på plass. Finn en fasong hvor du føler deg trygg og komfortabel. Har du en del tyngde over bysten er kanskje ikke en knytebikini noe for deg. Finn en med en dypere kopp. Har du en mindre, flatere byste kan det være lurt å finne en som ligger godt inntil, da stivere kopper for kan glippe når du bøyer deg.

BEVEG DEG PÅ PRØVEROMMET
Det føles kanskje rart ut, men prøv å bøy deg opp og ned, hopp litt, se om puppene holder seg på plass, eller om du føler at du fort må justere på overdelen for at den skal sitte fint – da kan det være lurt å prøve noe annet.

HALTERNECK
Sliter man med sår nakke og skuldre bør man unngå halterneck. Men hvis dette ikke er noe man sliter med kan det faktisk være veldig fint å bytte mellom halterneck, kryssede stropper og vanlige stropper, for å skifte hvor man får «presset» fra stroppene. Hvis man har halterneck er det i alle fall viktig å ikke knyte den for stramt. Det kan også være godt for deg som har smale skuldre og sliter med å holde vanlige stropper på plass.

Er du tyngre nedentil og har smalere overkropp kan faktisk halterneck gi en illusjon av bredere skuldre og smalere midje. Motemagi. Hehe.

SHORTS-BIKINI
Hvis du velger shorts-truse for å prøver å «gjemme» så mye som mulig av kroppen, men fortsatt ha på  bikini, er det oftere heller det motsatte man oppnår. Veldig mange ser nettere ut med ei bikinibukse som ikke tar for mye plass, hvis jeg kan si det på den måten. Det er smak og behag, jeg sier ikke at det er feil med shortstruse, men hvis utgangspunktet er å «gjemme seg», så ville jeg tatt med både en shorts og en annen fasong (for eksempel med litt rynker), og prøvd begge deler og sammenlignet hva som ser finest ut på sin kropp. Jeg opplever ofte at folk ombestemmer seg.

Shorts-trusa kan for eksempel være veldig fin for damer med lite rumpe og lår. Hos noen blir f.eks. tai-fasonger bare slappe og legger seg ikke inntil kroppen. Med en shorts får man da litt mer lengde under rumpa, slik at man unngår at trusa glipper og hele rosebusken står på utstilling til alle på badestranda.

VELG FOR DEG SELV
Aller, aller, aller viktigst er at du finner noe du blir fornøyd med. Man føler seg naturlig mer sårbar når man er avkledd, og da er det så utrolig viktig at man er så komfortabel man klarer, når man først skal ha på seg så små plagg. Finn badetøyet som passer deg og rock det.

Det er sikkert masse annet jeg kunne sagt. Så hvis det er noe annet du lurer på eller som du mener jeg har glemt, så legg igjen en kommentar.

34770800_10155232699006582_6144330598195396608_n

Med ønske om deilig badetemperatur til dere alle.

Reklamer

En kommentar om “BIKINIVEILEDER

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s